Sağlayıcı firmanın güvenilirliği, teknik destek hizmetleri, yedekleme politikaları ve fiyatlandırma modelleri de dikkate alınması gereken diğer faktörler arasındadır.
Sanal sunucular, fiziksel sunucunun kaynaklarını verimli bir şekilde kullanır ve boş kaynakların atılmasını önler.
Sanal sunucu satın almadan önce satın alacağınız alt yapı güçlü olması gerekmektedir.Eski teknolojiye sahip sunucular performans açısından yetersiz kalıcak ve işlerinizde dilemma oluşturabilecektir. Özellikle firmaların kurumsal sunucu kullanmasına ve SSD depolama alanı kullanmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Yüksek performanslı donanım, kullanıcılara daha akıcı bir deneyim sunar ve işleri daha hızlı halledebilmelerini sağlar.
Günümüzde World wide web ve bilişim işleriyle uğraşıyorsanız VDS ve VPS terimlerini sıkça karşılaşıyor olmalısınız, Peki nedir bunlar kısaca bahsetmek gerekirse VPS yani uzun anlamıyla ise Virtual Private Server anlamına gelmektedir. VDS ise uzun anlamıyla Virtual Devoted Server anlamına gelmektedir.
Güvenlik ve İzolasyon : Sunucu Kiralama hizmeti sunduğu sanallaştırma teknolojisi ile izolasyon sağlar ve veri kaybı riskini azaltır. VDS Sunucularda her sunucu ayrı disk, işlemci ve ram kaynaklarına sahiptir.
Sanal sunucular, kullanıcılarına kendi işletim sistemlerini, uygulama yazılımlarını ve verilerini yönetme imkanı sağlar.
Bu da, bir Net sitesinin siber saldırıya uğraması durumunda diğer Website sitelerine zarar verme riskini azaltır. Ayrıca, sanal sunucu sağlayıcıları, düzenli olarak güncelleme ve yedekleme gibi hizmetler sunarak Internet sitelerinin güvenliğini sağlarlar.
Sanal sunucu kullanmanın bir dezavantajı da vardır: performans. Sanal sunucular, kaynakların paylaşılması nedeniyle bazen fiziksel sunucular kadar yüksek performans sunamayabilirler.
İnternet sitemize erişiminizi kolaylaştıracak olan ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunma temelli 'reklamsız' mobil uygulamamız yapım aşamasındadır. Detaylar yakında...
Hangi tür bir sunucuya ihtiyacınız olduğunu belirleyin: Verilerinizin saklanacağı sunucular farklı yapısal özelliklere sahip olabilir. Örneğin, doğrudan fiziki bir depolama alanı kiralayabilirsiniz. Bu alan farklı kullanıcıların verileri ile ortak kullanılabilir.
Ayrıca, belirli bir trafik miktarını kaldırabilecek ağ yapılandırmasının olup olmadığına dikkat edilmelidir.
Paketlerde yer alan kaynakları detaylıca incelemeli ve sonrasında yükseltme işlemi hakkında bilgi edinmenizi öneriyoruz.
Sanal sunucu, birden fazla kullanıcının aynı fiziksel sunucuyu paylaştığı ancak her birinin website kendi sanal özel alanına sahip olduğu bir çevrimiçi barındırma hizmetidir.